Dette har jeg ventet lenge på!

Jeg vet ikke om alle har tenkt noe over dette med burhøns, men det har virkelig jeg gjort. Jeg synes så synd på de små stakkarne som bare sitter inni et bittelite bur time etter time, dag etter dag, år etter år... Tenk om det var deg som var stengt inni et sted du akkurat fikk plass inni. Tror ikke du hadde synes noe om det du heller.

Jeg har lenge hatt tenkt til å skrive en blogg om hvordan mange burhøns behandles, men har aldri gjort det. I dag fikk jeg endelig hørt det jeg har ventet så lenge på! 1. Januar 2012 er det forbudt å ha burhøns! Noe jeg setter så utrolig stor pris for. Jeg spiser ikke kylling og jeg spiser ikke egg, med mindre det er fra frittgående høner.

fjorfeburhonsDette med burhøns har faktisk vært en dyrevernssak, og det er kanskje ikke mange som har tenkt så mye over det, men det er faktisk dyremisshandling!

Jeg skjønner at det kan være vanskelig å bygge om alt i hønse huset sitt. Det er jo ikke veldig billig kan man si. Jeg leste om dette i et blad, og mannen det sto om måtte bruke 8 millioner kroner for å bygge om alt, men får også støtte fra staten.


-Hvis dere hadde valget, ville dere tilbrakt hele deres liv som dette?:
fjorfeburhoner-Eller dette?:
fjorfefrittgaende

Hvis det var opp til meg ville jeg helt uten tvil valgt dette bildet over. Tror nok det skal være få som ville valgt det første. Det hadde vært grusomt å leve som en burhøne. Selv om dette er høner som kanskje ikke er like intiligente som det vi mennesker er. Det har vel ikke noe å si det? De har følelser sånn som oss de også.

-Hva ville dere gjort om dere var i denne situasjonen? Ville dere beholdt pengene og fortsatte med burhøns eller ville dere gjort det dere kunne for å "redde" hønene?

9 kommentarer

Lilli

20.nov.2009 kl.17:58

Så flott at det kommer en ny lov i 2012!

Synes virkelig det burde kommet for lenge siden!

Ida

20.nov.2009 kl.19:32

Jeg syns hønene skal få gå fritt. Tenk så mye bedre de får det :)

Nathalie-Christin €

20.nov.2009 kl.19:35

Det var på tide!

jennyalice

20.nov.2009 kl.19:37

norge er så alt for sent ute med sånne tiltak! alt vi tenker på er statsbudsjettet og olje; dyrene blir underprioritert så veldig!

Shamithra.

20.nov.2009 kl.19:40

mh, det va på tide.

Lilli

20.nov.2009 kl.20:25

Sv: Vi får satse på at det kommer flere slike lover nå som FRP har fått inn så mange representanter på Stortinget! (FRP vil innføre verdens strengeste dyrevern).

Det å ha fisker er faktisk MYE mer styr enn man tror! Enkelte ganger lurer man nesten på om det er verdt det. En kampfisk trives nesten ALDRI med andre fisker, og skal helst bo alene. Den må i hvertfall ALDRI bo med en av samme type, da blir det slåssing. Eneste fisken som absolutt må bo sammen med noen er stimfisk. Og en bolle ville jeg ikke anbefalt, jeg bruker heller disse plast terrariene man får kjøpt i dyrebutikken, mye enklere er de å rengjøre også ;) Og en kampfisk trenger forresten heller ikke oksygen pumpe, fordi den svømmer opp til vannflaten og får luft derifra ;)

helenemixi

20.nov.2009 kl.21:21

Lilli: Okai = ) Jeg har faktisk hatt et litt stort akvarium ting før, men mange fisker. Men det er ganske mange år siden nå da. Hvor ofte må man rengjøre?

Lilli

20.nov.2009 kl.22:59

Hvor fort det blir skittent kommer an på flere ting: 1 - Hvor stort akvariet er, 2 - Om du har rensepumpe, 3 - Hvor mye du mater fisken, 4 - Om du har planter.

Mine små kar må renses hver andre eller tredje uke ;)

Tonje

22.nov.2009 kl.16:52

Hønsene burde absolutt fått gått fritt ja.

Skriv en ny kommentar

hits